Juriu

Yann Arthus-Bertrand (președinte), Franța
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Yann Arthus-Bertrand este fotograf și ecologist. Fotografiile sale aeriene spectaculoase i-au conferit renume mondial. A avut întotdeauna o pasiune pentru lumea animalelor și pentru natură. La douăzeci de ani, s-a stabilit în Franța Centrală, și a devenit directorul unei rezervații naturale. La treizeci de ani, a călătorit în Kenya împreună cu soția sa. Cu puțin timp în urmă, a început să-și folosească aparatul de fotografiat ca și un mijloc de a eterniza cele observate. În timpul petrecut în Africa, a lucrat în calitate de pilot de balon cu aer cald. Atunci a descoperit cu adevărat cum arată pământul de la înălțime, și ce avantaje au fotografiile aeriene care capturează un anumit teritoriu, împreună cu resursele sale. Și-a recunoscut vocația: să prezinte frumusețile Pământului, precum și efectele activității umane. Puțin cu puțin, Yan a devenit un reporter care se ocupa cu probleme ecologice, și a lucrat pentru medii precum Geo, National Geographic, Life, Paris Match, Le Figaro, etc. În 1991 a fondat prima agenție de fotografii aeriene din lume. La prima conferință din 1992, organizată la Rio, a decis că va prezenta lumii o operă grandioasă privind condiția planetei noastre, denumită: Pământul de sus (Earth from Above). Cartea a avut un succes imens, fiind vândute peste trei milioane de exemplare. În urma acestora, Yann a creat a fundație pe numele GOODPLANET, a cărei scop este de a atrage atenția oamenilor asupra problemelor ecologice, de a realiza programe de compensare a emisiilor de carbon, și de a colabora cu organizații nonguvernamentale locale pentru a combate despăduririle.

Ecologist și fotograf

Christie Goodwin, Marea Britanie
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Christie Goodwin este un fotograf englez, cu o carieră de peste treizeci și cinci de ani. Prima oară când a pus mâna pe un aparat de fotografiat a avut doisprezece ani. Mai târziu, și-a obținut diploma universitară cu specializarea fotografie artistică. Apoi, inițial a lucrat ca și fotograf de modă, devenind însă neliniștită după scurt timp, și a decis să lase lumea modei în urmă. În 2005 a fost angajată să fotografieze o emisiune în direct. Aici și-a găsit adevărata vocație. După primul angajament, a pus capăt carierei sale de editor, și a devenit fotograf muzical și de divertisment cu normă întreagă. În prezent, Christie este un fotograf de turneu și portrete foarte popular. A lucrat împreună cu artiști precum Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart și alte personalități proeminente. Operele lui Christie apar pe CD-uri, DVD-uri, produse disponibile în cadrul turneelor, publicații internaționale, cărți și expoziții. Christie și-a lansat prima fotocarte, intitulată „Memories We Made”, în 2018, care este o retrospectivă asupra deceniului petrecut cu fotografierea lui Ed Sheeran. Creativa și un pic trăsnita Christie a devenit în curând renumită și recunoscută pentru munca sa fotografică harnică și – când vine vorba de artiști – percepția sa de „nimic nu este imposibil”. Când nu călătorește pe un autobuz de turneu, Christie trăiește în Londra, unde lucrează ca și fotograful oficial al Royal Albert Hall. Christie realizează fotografii și pentru coperțile romanelor și nuvele de ficțiune.
Tobias Hägg, Suedia
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Tobias Hägg - fondatorul Airpixelsmedia.com și Airpixelsmediart.com - este un fotograf și cameraman full-time. S-a născut și trăiește și în prezent în Eskilstuna, Suedia. Pasiunea sa sunt aventurile, și îi place să descopere locații noi cu o perspectivă unică. Prin perfecționismul care îi caracterizează munca, scopul lui Tobias este de a crea o perspectivă unică și de a-și dezvolta creativitatea în continuu. A creat, regizat și prezentat împreună cu clienți recunoscuți internațional, conținuturi comerciale din întreaga lume.
Dr. Christian Friege (CEWE), Germania
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Din 2015, este liderul societății CEWE Stiftung & Co. KGaA, răspunde de vânzările naționale și internaționale ale companiei, iar din 2017, este directorul general al Neumüller CEWE Color Foundation. În trecut, consultantul în management a lucrat ca și manager în Marea Britanie, în SUA, în Finlanda și în Japonia. A fost și membru al consiliului director al Debitel AG, dar și directorul general al LichtBlick AG. Fiind un patron al concursului de fotografii CEWE Photo Awards, îi este foarte importantă popularizarea fotografiei ca și valoare culturală.
Markus Schreiber (Associated Press)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Markus Shreiber este fotograf al Associated Press (AP) în Berlin din 1999. Fiind un fotograf al agenției de presă internaționale, a realizat rapoarte despre numeroase vești și evenimente sportive internaționale în Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Printre altele, a fost la a doua intifadă la Israel și Gaza în 2002, la cutremurul din Pakistan în 2005, la ceremonia de înmormântare a lui Nelson Mandela în 2013, dar și la jocurile olimpice din Londra în 2012, și cele in Rio în 2016, dacă dorim se enumerăm doar câteva dintre ele. În 2014, a câștigat premiul întâi în categoria portret spontan la concursul World Press Photo.
Joachim Herrmann (Reuters)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Joachim Hermann este editorul șef al Serviciului Fotografic Reuters din 2012, și responsabilul operației în Germania. În 1988 a început să lucreze la Deutsche Presse Agentur (DPA) în Hamburg, iar apoi la Reuters în Bonn și Berlin. în 2007, a devenit redactorul-șef al Global Picture Desk Singapore, compania care furnizează înregistrări de calitate clienților din întreaga lume, douăzeci și patru de ore pe zi. Astfel, a asigurat ca Serviciul Fotografic Reuters să rămână indispensabil la nivel internațional. Joachim Hermann a fost cel responsabil ca fotografiile să corespundă cerințelor de calitate riguroase ale Reuters. În plus față de calitatea fotografiilor, se mai ivesc și întrebări legale și etice.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS Satele Copiilor)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Dr. Wilfried Vyslozil este președintele organizației internaționale SOS Satele Copiilor. Lucrează la organizație de 20 de ani, din care a petrecut 14 ani în Austria, în calitate de director general, și de șase ani este președintele organizației SOS Satele Copiilor. În trecut, Vyslozil a lucrat în domeniul recrutării și selecției de lideri și în calitate de trainer de conducători. Are trei copii, din care toți sunt adulți, și-a terminat studiile școlare în Scoția și Austria, iar apoi cele universitare la Universitatea din Viena și în Linz. A fost cercetător și profesor la universități din Linz, Innsbruck și Budapesta.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description