Înregistrare
Juriu

Juriul nostru este alcătuit din specialişti renumiţi, jurnalişti şi fotografi.

Juriul ţine cont cu precădere de calitatea fotografiei (focalizare, expunere, compoziţie etc.) şi de ideea transmisă de imagine în raport cu tema concursului. Impresia generală a fotografiilor trebuie să fie potrivită începând cu alegerea categoriei şi până la configurarea imaginii. Pentru ca fotografiile înscrise în concurs să ajungă în selecția finală, ar trebui îndeplinite următoarele criterii:

• O dimensiune atrăgătoare; minim 1 080 x 1 080 pixeli.
• Câte o singură imagine în fiecare fișier; fără colaje.
• Fără chenare, elemente grafice sau retușări evidente ale fotografiei.
• Fără texte pe imagine, cum ar fi numele fotografului sau mențiuni legate de drepturile de autor.

Voturile sau comentariile din pagina noastră web reprezintă la evaluarea finală doar un parametru, astfel încât fotografiile cu mai puţine articole au, de asemenea, şansa de a câştiga.

Membri juriului CEWE Photo Award 2021
Președintele juriului Yann Arthus-Bertrand

Președintele juriului Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand este fotograf și activist pentru protecția mediului. El și-a câștigat renumele internațional prin fotografiile aeriene spectaculoase. Întotdeauna a fost pasionat de lumea animală și de mediul natural. La vârsta de 20 de ani s-a stabilit în centrul Franței, unde a lucrat ca director al unei rezervații naturale. Pentru prima conferință de la Rio din 1992, Yann s-a hotărât să pregătească o lucrare impresionantă despre starea planetei, pentru anul 2000: Ea se numește PĂMÂNTUL VĂZUT DE SUS. Această carte a cunoscut un succes fenomenal, fiind vândută în peste 3 milioane de exemplare. Yann a înființat fundația GOODPLANET, care are ca țel sensibilizarea opiniei publice asupra unor întrebări legate de protecția mediului, pentru derularea unor programe de prevenire a schimbărilor climatice și pentru combaterea defrișărilor, cu sprijinul ONG-urilor locale.

Ecologist și fotograf

Christie Goodwin (Anglia)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Christie Goodwin este o fotografă britanică, având o carieră de peste 35 de ani. Primul ei contact cu aparatul foto a fost la vârsta de 12 ani. Dar abia în 2005, când a avut ocazia de a fotografia un spectacol live, și-a descoperit adevărata pasiune. După acest punct de răscruce a renunțat la cariera în redacție și s-a orientat preponderent spre fotografia muzicală și de spectacol. Astăzi, Christie este foarte căutată ca fotograf de turneu și ca portretist. A lucrat pentru Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart și alți artiști de top. Lucrările realizate de Christie pot fi admirate pe CD-uri și DVD-uri, cronici ale turneelor, în publicații internaționale, în cărți sau expoziții. În anul 2018 a publicat și prima sa fotocarte "Memories We Made", care cuprinde o retrospectivă fotografică a colaborării de zece ani cu Ed Sheeran. Christie- rapidă, creativă și un pic nebună- este respectată pentru faptul că fotografiile ei surprind de fiecare dată momentul. Atunci când nu este în călătorie, Christie e acasă la Londra, unde lucrează ca fotograf oficial pentru Royal Albert Hall. Ea realizează și coperte pentru romane polițiste.
Ulla Lohmann (Germania)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Fotograful și cineastul de expediție Ulla Lohmann care a colaborat cu GEO, National Geographic, BBC, ARD, ZDF, Servus TV, Terra Mater și Red Bull Media House, printre altele. Reprezentant al National Geographic Creative, Canon Explorer, F-stop Global Icon și membru invitat al DGPh și Explorer's Club (New York). Ulla călătorește astăzi în lume și vorbește despre locuri îndepărtate și nedescoperite în timpul expedițiilor sale. Una dintre cele mai mari experiențe ale sale până în prezent - ca prima femeie din lume - a fost o expediție științifică în interiorul unui vulcan activ.
Dr. Christian Friege (Germania)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Dr. Christian Friege, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al CEWE Stiftung & Co. KGaA coordonează din 2015 departamentul de distribuție națională și internațională al companiei iar din 2017 este Președintele Consiliului de Administrație al fundației Neumüller CEWE Color. Anterior consultantul de business a lucrat ca manager în Marea Britanie, SUA, Finlanda și Japonia. În plus a fost membru al Consiliului de Administrație la Debitel AG și Președinte al Consiliului de Administrație la LichtBlick AG. În calitate de protector al concursului de fotografie CEWE Photo Awards, el este pasionat de promovarea valorii culturale a fotografiei. Markus Schreiber Vita Markus Schreiber este din 1999 fotograf al agenției de presă The Associated Press (AP) in Berlin. Din poziția de fotograf al unei agenții de presă internaționale, el a consemnat numeroase evenimente de actualitate și sportive din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Printre altele, de-a doua Intifada din Israel și Gaza în 2002, cutremurul din Pakistan în 2005, funeraliile lui Nelson Mandela în Africa de Sud în 2013, precum și Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și Rio 2016, pentru a menționa doar câteva evenimentele la care a fost prezent. În 2014, cu ocazia World Press Photo Awards a fost distins cu premiul întâi la categoria "Observed Portraits"
Kai Pfaffenbach
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Arbitrii ruși Pfaffenbach și Andrej Schukow au câștigat Târgul sportiv german din 2013 la categoria sport. În calitate de fotoreporter, Pfaffenbach a câștigat numeroase premii naționale și internaționale. Mario Götze a primit Premiul Axel Springer Verlag Sven Simon pentru fotografia sa cu obiectivul său de câștig la Cupa Mondială 2014. Pe lângă numeroasele premii acordate de Asociația Profesională a Fotografilor Sportivi Germani (VDS) și Asociația Jurnaliștilor Germani, Pfaffenbach a primit un premiu de fotografie de presă în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Rio pentru imaginea sa cu zâmbetul lui Usain Bolt. În 2020, Pfaffenbach este membru al unei echipe formate din 11 fotografi Reuters care au primit un premiu Pulitzer în categoria „Breaking News Photography” pentru acoperirea evenimentelor din Hong Kong.
Martin Rak (Cehia)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Rak a câștigat Paris Px3 Prix de la Photographie în 2014 și Sony World Photographer Awards în 2016. În 2014, a câștigat locul 3 la International Photo Awards IPA și în 2016 la EISA Maestro. Renumitul fotograf peisagist ceh din Praga a început să facă fotografii la vârsta de 6 ani și nu a mai lasat camera jos de atunci. În 2009, fotografia de peisaj a devenit centrul interesului său. Îi putem admira lucrările în diverse reviste, publicații, reviste și calendare din întreaga lume. Publică în mod regulat în „Schwarzweißfotografie”, „Praktische Fotografie”, „digitale SLR-Fotografie” și alte reviste.
Petra Horn (Germania)
Biografie scurtă

Biografie scurtă

Din anul 2015 este membră al Comitetului Internațional SOS Satele Copiilor, iar din 2020 face parte din Senatul Internațional SOS Satele Copiilor. Anterior a fost membră al consiliului de administrație al unei companii energetice. Petra este angajată în temele SOS Satele Copiilor din întreaga lume, promovând proiecte de îmbunătățire a condițiilor de viață ale copiilor la nivel internațional prin televiziune și alte mijloace de comunicare.
    Juriu: CEWE Photo Award 2019

    global.drag_and_drop.header
    global.drag_and_drop.description