Neticheta

Stimate concurente, stimaţi concurenţi,

Dorim să facilităm tuturor participanţilor/participantelor un mediu cât mai plăcut. De aceea, vă rugăm să folosiţi formule de adresare politicoase în cadrul comunităţii noastre. Vă rugăm să aveţi în vedere că de partea cealaltă a ecranului se află oameni de la care aşteptaţi şi în viaţa reală o modalitate de abordare adecvată.

Reguli de netichetă:

Scrieţi clar. Atunci când publicaţi un articol, trebuie să ştiţi că el va fi citit de oameni din toată Europa. Evitaţi dialectele regionale şi exprimaţi-vă prin propoziţii clare şi complete. Scrieţi pe cât posibil astfel încât oricine să poată înţelege.

Fiţi prietenos. Amabilitatea stimulează schimburile şi comunicarea. Dacă vă place ceva ce ați citit sau ați văzut, transmiteţi acest lucru. Nu criticaţi la modul personal alţi participanţi. Renunţaţi la ofense şi acordaţi atenţie accentelor în exprimare. Ironia şi ambiguităţile sunt interpretate adesea în mod greşit.

Dacă există ceva de criticat, formulaţi politicos şi obiectiv. Respectaţi părerea altora: atunci când criticaţi sau evaluaţi negativ o fotografie sau un articol, nu o faceţi sub imperiul emoţiilor. Citiţi articolul în linişte şi complet, reflectaţi dacă doriţi să răspundeţi şi scrieţi un comentariu obiectiv.

Nu fiţi ranchiunos, iertaţi eventualele ofense şi păstraţi-vă, de asemenea, capacitatea de a cere scuze. Acordaţi atenţie unui conţinut potrivit:conţinuturi rasiste, sexiste sau care încalcă în alt mod drepturile omului nu sunt acceptate.

Dacă menţineţi exprimarea în aceste forme simple, vom avea un forum minunat pentru toţi şi un concurs captivant cu un schimb activ de fotografii şi opinii.

Distracţie plăcută!

global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description